"Sirogojno kompanija" otvara nov pogon

Bez autora
Jun 02 2010

Jedno od najvećih preduzeća za proizvodnju, otkup i preradu voća u užičkom regionu, zlatiborska "Sirogojno kompanija", u subotu će u požeškom selu Rupeljevu pustiti u rad novosagrađeni pogon za sušenje jagodičastog voća, najbolje opremljen na Balkanu. U izgradnju ove sušare, površine 1.000 kvadratnih metara, uloženo je oko milion evra. Na poslovima pripreme i proizvodnje biće angažovano tridesetak radnika. Sušeno jagodičasto voće iz ovog pogona naći će tržište u SAD, Japanu i Evropi, gde će se u maloprodaji pojaviti u malim pakovanjima, a biće plasirano i u prehrambenu i konditorsku industriju širom sveta. U ovu fabriku ugrađena je savremena oprema iz SAD i Evrope, a sama tehnologija sušenja voća zasnovana je na kombinaciji iskustava i znanja iz naše prošlosti i preporuka domaćih i svetskih stručnjaka iz oblasti ishrane. Novosagrađena sušara za sirovinu uglavnom će koristiti proizvode iz užičkog regiona - maline i drugo jagodičasto voće, kao i šljive i jabuke, dok će oko 2.000 tona borovnice otkupljivati na jugu Srbije.

"Sirogojno kompanija" otvara nov pogonJedno od najvećih preduzeća za proizvodnju, otkup i preradu voća u užičkom regionu, zlatiborska "Sirogojno kompanija", u subotu će u požeškom selu Rupeljevu pustiti u rad novosagrađeni pogon za sušenje jagodičastog voća, najbolje opremljen na Balkanu.

Kako je kazao direktor i vlasnik "Sirogojno kompanije" Rade Ljubojević, u izgradnju ove sušare, površine 1.000 kvadratnih metara, uloženo je oko milion evra.

- Na poslovima pripreme i proizvodnje biće angažovano tridesetak radnika - naveo je on i dodao da će sušeno jagodičasto voće iz ovog pogona naći tržište u SAD, Japanu i Evropi, gde će se u maloprodaji pojaviti u malim pakovanjima, a biće plasirano i u prehrambenu i konditorsku industriju širom sveta.

- U ovu fabriku ugrađena je savremena oprema iz SAD i Evrope, a sama tehnologija sušenja voća zasnovana je na kombinaciji iskustava i znanja iz naše prošlosti i preporuka domaćih i svetskih stručnjaka iz oblasti ishrane - kazao je Ljubojević i najavio da će novosagrađena sušara za sirovinu uglavnom koristiti proizvode iz užičkog regiona - maline i drugo jagodičasto voće, kao i šljive i jabuke, dok će oko 2.000 tona borovnice otkupljivati na jugu Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik